« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Valepa oli vahvempi avauspelin lopuksi

31.03.2014 04:55

Välierät pyörähtivät sunnuntaina käyntiin Kokkolassa ja Sastamalassa. Sampo matkasi Valepan vieraaksi jo lauantaina ja pääsi harjoittelemaan pelihallissa lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna. Vatsataudista toipunut Aki liittyi joukkueeseen vasta itse pelin lämmittelyissä.

Ottelun alkajaisiksi hyvin valmistautunut Sampo otti muutaman pisteen etumatkan, jonka isännät kuroivat nopeasti umpeen. Tasaväkisesti edettiin tekniselle aikalisälle saakka, jonka jälkeen Kiinasta palanneen Mikko Oivasen onnistumisilla Valepa siirtyi karkumatkalle. Sampo sai muutamasta puolustuksesta vielä voimaa kiriin ja neljän pisteen takamatkalta nousi iholle 22-21. Tuolloin Ugis Krastins käytti aikalisän ja kohta toisenkin, mutta ne eivät riittäneet pysäyttämään Sampoa. Pelattiin vielä monta pitkää pallorallia, ennekuin Timo Leikas pääsi päättämään erän lukemiin 29-31.


Ugis Krastins ei hurraata huutanut avauserän jälkeen.

Kakkoserä alkoi Valepalta edellistä paremmin. Sampo ei tätä säikähtänyt vaan jatkoi hyvällä tasolla ja tuli rinnalle. Tilanteessa 10-11 Timo Leikas asteli syöttöviivan taakse, pisti ässän ja sai Ugiksen ottamaan aikalisän. Tauon jälkeen mies kirjasi kylmähermoisesti toisen ässän perään ja etu olikin jo kolme pistettä. Sitten iski virhesuma, jonka turvin pukkilauma nousi taas johtoon, Sammon aikalisästä huolimatta. Pekka Seppänen on vielä toipilaana polvivamman jäljiltä, mutta hänet täytyi silti käyttää takakentällä Ankudovichin tilalla. Sammon toisen aikalisän jälkeen Elviss Krastinsin korvannut Eelis Karinen torjui yksin sampolaishyökkäyksen ja oli muutenkin joukkueensa herättäjä. Sammon loppuerä oli murheellinen, teknisen 11-14 tilanteen jälkeen seuraavat pallot hävittiin 14-5.

Lieneekö edelliserän menetys kylvänyt epäuskon siementä sampolaisten mieliin, sillä kolmoserä oli illan heikoin esitys. Jalat eivät liikkuneet eikä peli-ilmeessä ollut sellaista rähinää kuin kuuluisi olla. Erän alkupuolella Antti Esko pelasi Kunnarille tyhjän paikan kakkospuolelle, josta Olli tyhjensi käden osuen Kudaa selkään. Tästä pallo kimposi voimalla suoraan Tommi Siirilän kasvoihin ja hetken aikaa jouduttiin miestä paikkailemaan, kunnes Tommi urhoollisesti palasi kentälle paperitupot nenässä. Valepa oli pienessä johdossa ja Jere otti aikalisän antaen varsin tiukkasävyistä palautetta joukkueelleen. Mikko Oivanen esitteli hyökkäystaitojaan monipuolisesti ja saikin yhdessä Ollin kanssa mellastaa varsin vapaasti. Jukka käytti toisen aikalisän 18-13 ja vaihtoi Akin passariksi 19-13, joka toikin kaivattua muutosta peliin. Sampo kavensi eroa vähän kerrallaan. Yhden pitkän pallon päätteeksi hyvän illan pelannut Tatu torjui yksin Valepan keskihyökkäyksen ja Valepa joutui turvautumaan aikalisään. Kuda oli hieman vaikeuksissa leijasyötön kanssa, joten Peku kävi taas takakenttäkierroksella. Isäntäjoukkue kuittasi toisen erävoiton lukemin 25-20.


Pekka toipuu vähitellen.

Neloserä oli hieman sekava monella tapaa. Ottelun pääpiipari Pasi Hakkarainen oli päättänyt pitää hommat hanskassa ja muutamien puhuttelujen lisäksi antoi kortinkin Valepan joukkueelle, ilmeisesti liian riehakkaasta tuuletuksesta. Timo Leikkaan syöttö vihellettiin rajarikoksi vasta, kun palloa pelattiin jo toisella puolella, lisäksi sampolaiset protestoivat tuomiota vääräksi. Ei nämä ja muutamat muut tuomiot peliä ratkaisseet, mutta sotkivat kylläkin. Erässä miinukselle jääneellä Kunnarilla ei peli kulkenut ja pari aikalisää pidettiin sampolaisjohdossa. Niin ikään vaisusti esiintynyt Oivanen sai parilla peräkkäisellä onnistumisella joukkueensa jo pisteen päähän, mutta Sampo otti torjunnoilla erän uudelleen hallintaansa. Valepa selvitti pari ensimmäistä eräpalloa, mutta Jukan toisen aikalisän jälkeen saatiin erä pakettiin 22-25.


Sampo otti neloserässä peräti viisi torjuntaa.

Päätöserään ei sampolaisilla enää riittänyt paukkuja puolustuksessa, vaikka hyökkäyspuoli vielä toimikin. Varsinkin Kuda jäätyi totaalisesti jääden erässä peräti kolme pistettä miinukselle. Mikko ja Olli sekä kentälle palannut Elviss käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja naputtelivat tasaisesti pisteitä halliten erää alusta alkaen. Sampo vaihtoi lopussa vielä Tonin takaisin passariksi, mutta Krastinsin jujulla erä päättyi lukemiin 15-8 ja koko ottelu yli tuhannen katsojan riemuksi erin 3-2. Ottelun parhaina palkittiin Aki Riihimäki ja Mikko Oivanen.

Ottelusarja jatkuu tiistaina ja keskiviikkona Pielavedellä. Kotisalissaan Sampo on vahva, mutta varmasti myös Valepa parantaa peliään avauksesta. Yleisön tuki onkin nyt ensiarvoisen tärkeää, joten kaikenlaiset rummut, torvet ja muut ovat tarpeen ottaa mukaan ja muistaa, että positiivinen asenne on se suurin voimavara minkä voi joukkueelleen antaa.

Lehdistötilaisuus

Jukka Tuovinen:
Peli on avattu, 3-1 tämä varmaan olisi pitänyt voittaa. Tiukoille laitettiin Valepa, siksi harmittaa suunnattomasti, ettei saatu siitä palkintoa. Ei olla tällä kaudella tehty näin paljoa (23) syöttövirheitä, sieltä löytyy ehdottomasti se suurin syy. Toisessa erässä autettiin niillä kaveria aivan liikaa. Tiistaina jatketaan ja nuo asiat mitkä tänään klikkasi, eivät klikkaa enää.

Ugis Krastins:
Oli vaikea peli meille. Ensimmäisen erän häviön myötä keskittyminen syöttöön ja pelirytmi olivat hieman kadoksissa. Onneksi tuli ensimmäinen voitto, yritämme parantaa seuraavaan peliin.

Ottelun tilastot

Valepan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/HT