« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Valepa taipui trillerissä.

02.04.2014 00:00


Aki - Taistelija.

Heti alkuun on sanottava pari sanaa tiistaiaamuna uutisoidusta pelaajahankinnasta. Kyseinen Mio oli hankittu puhtaasti aprillipäivää varten, eikä tätä kuvitteellista pelaajaa siis Pielavedellä nähty. Tarkkasilmäisimmät laji-ihmiset ehkä löysivätkin uutisesta outoja yhtymäkohtia vastustajan hakkuri MiO:on.  Pahoittelut esitämme niille toimittajille, jotka omatoimisesti löysivät tämän pilauutisen ja arvioivat jutun riittävästi taustoitetuksi julkaisemista varten. Uutista ei siis tarjottu mihinkään medioihin, vaan se oli vapaasti luettavissa kotisivullamme. Kiitos kuitenkin mediatilasta.

Sitten itse peliin. Kunnon pleijarimeininkiä oli luvassa kun hallista loppui istumapaikat jo vartti ennen pelin alkua. Sitä todella myös nähtiin, sillä vaisun avauserän jälkeen Sampo vei trilleriottelun lopulta 3-2 (15-25, 25-21, 25-23, 22-25, 15-12).


Ottelu kuvattiin suorana Hotelli Ellivuoreen, Alueviestin toimesta.

Ottelu alkoi vahvasti vierasjoukkueen komennossa. Sampolaiset puristivat mailaa pikkuisen, tai reilustikin liian tiukalla otteella ja Valepa hallitsi erää etu- ja takaperin. Pelillisesti kaiken kertoo se, että vieraiden keskimiehillä erän tehot olivat yhteensä 8/+8. Jukka haki jälleen muutosta passarinvaihdolla, mutta se ei erää enää pelastanut.


Eero ja haukan katse.

Toisessakin erässsä Valepa oli niskan päällä, joskaan ei enää yhtä selkeästi. Jutun juoni alkoi löytyä ja Sampo roikkui mukana erän loppupuolelle asti. Eddy oli erän tehomies kahdella ässällä ja hyvillä hyökkäyksillä. Nähtiin muutamia kuumia tilanteita, joissa tuomareilla oli täysi työ pitää päänsä kylmänä ja peli hallinnassa. Erän lopulla Valepa oli pari pinnaa edellä, kunnes syöttöviivan taakse asteli vaihdosta kaikkien leijasyöttäjien äiti ja isä, Mikko Väliaho. Mandi syötti peräti viisi kertaa putkeen, joista vain kaksi kirjattiin lopulta ässäsyötöksi mutta pari muutakin olivat sitä luokkaa, ettei niistä pystynyt hyökkäystä rakentamaan. Saavutettu etumatka piti, ja joukkue sai lisävirtaa erävoittoon saakka.


"Annapa minä käyn vähä syöttelemässä."

Pitkällä erätauolla todettiin hallin kahvion olevan hieman ahdas, kun lähes 800 ihmistä jonotti kuka mihinkin suuntaan. Nekin, jotka eivät seisoneet kahvi-, makkara-, vessa-, tai muussa jonossa, etenivät suuntaansa samaa vauhtia kuin jonotkin. Kärsivällisyys on hyve näissäkin tilanteissa.

Kolmannessa erässä nähtiin hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta. Ottelua seurannut Tuomas Sammelvuo sai varmasti uskonvahvistusta valinnoilleen, sillä kentällähän oli useampia maajoukkuepapereihin kirjattuja pelaajia. Molemmin puolin nähtiin hienoja hyökkäyksiä, mutta myös upeita puolustuksia. Valepa kuitenkin keräsi tililleen enemmän virheitä, vaikka ainoastaan hakkuri Mikko Oivanen jäi reilummin miinukselle. Jotakin kertoo myös se, että erän parhaat teholukemat Sammolla keräsi passari Aki.


Ottelua oli seuraamassa mm. Ruuskanen, Tuomas Sammelvuo ja Jussi Jokinen.

Seuraavaan erään lähdettiin sillä mielellä, että tänään riittää neljä erää. Sampo vei peliä perussuorittamisella alkupuolen, mutta Valepa oli koko ajan hyvin mukana. Erän aikana tuli muutamia tulkintatilanteita, joista eräässä Jukka Tuovinen sai tilaisuuden nostaa joukkueen tunnetasoa. Voimakassanainen kommentointi palkittiin keltaisella ja palautetta tuli vielä sen jälkeenkin. Kentällä käynyt Eelis Karinen ei tänään ollut sunnuntaisen veroinen, mutta Elviss Krastins löysi viimein jyvän ja siivitti Kunnarin kanssa Tyrvääläisille erävoiton.


Olli Kunnari keskittyy.

Edessä oli edellisottelun tapaan nk. lottoerä, jonka alku usein määrittää jo koko lopputulosta. Sampo aloitti erän vahvasti, lähinnä Timo Leikkaan kovien hyökkäysten ja Tolvasen puolustusten ansiosta. Kotijoukkue johti jo 8-4, kunnes verkolla sattui kolarointi Sammon pelaajien kesken ja Aki Riihimäen silmäkulma aukesi. Ottelu keskeytyi hetkeksi, päätuomari Niskasen ohjeistettua nuorempaa kollegaansa määräämään aikalisän. Akin silmäkulmaa paikattiin laastareilla ja teipillä Tonin tullessa jatkamaan peliä. Joukkue oli tapahtuneesta vielä hieman lamaannuksissa ja Valepa tuli saman tien kahden pisteen päähän. Tuolloin kapteeni Riihimäki murahti penkillä jotain ärräpäitä muistuttavaa, sieppasi vaihtolätkän ja marssi kyselemättä verkolle ottaen paikkansa takaisin. Olli Kunnari tiesi momentumin olevan nyt tai ei koskaan ja hilasi joukkueensa jo tasoihin 9-9, sampolaisten vielä ihmetellessä erän käännöstä. Onneksi rivit saatiin jälleen ojennukseen, Tommi Siirilä otti torjunnan tärkeään paikkaan ja Elli sekä Eddy moukaroivat laidoilta Sammolle kahden ottelupallon edun. Kovan taistelun ja pitkän iltapuhteen päätteeksi Mikko Oivanen pysähtyi Ankudovichin suuriin käsiin ja Sampo tasoitti otteluvoitot 1-1:een.


Kuda on varma asiastaan.

Kokonaisuutena ottelusta on sanottava, että Sampo oli jälleen vahva nimenomaan joukkueena, onnistumisia kertyy tasaisemmin kuin tähtien varassa pelaaville. Tunnetta oli pelissä enemmän kuin markkinoilla muikkuja rasiassa, siksi se läikkyi välillä ylikin. Tuomaritkin saivat purkauksista osansa, tällä kertaa ehkä enemmän verkkotuomarin puolelle. Protestointia tuli kyllä molemmilta joukkueilta, joten se meni varmaan aika tasan. Iso osa voitosta kuuluu myös savolaiselle kotiyleisölle, joka piti tunnelman katossa ja ylempänäkin. Tätä tarvitaan jatkossakin, kuten Dole sanoi pelin jälkeen: ”Eikö näistä kahdeksastasadasta lähde enempää ääntä?” Keskiviikkona siis jälleen tupa täyteen ja täysi tuki joukkueelle, myös niinä vaikeampina hetkinä. Tulevana viikonloppuna pelataan taas Sastamalassa lauantai ja sunnuntai, sinne lähtee fanibussi josta asennetta löytyy kahdellekin päivälle.


Dole ja yleisö riemuitsevat otteluvoitosta.

 

Valmentajien kommentit

Ugis Krastins:
(pitkä hiljaisuus…) Johdettiin eriä puolivälissä mutta Sampo vei niistä kolme. Avauserässä syöttömme oli hyvä ja muutenkin onnistuimme. Viides erä on aina viides erä, se oli tarkoitus voittaa, mutta tänään se ei onnistunut.

Jukka Tuovinen:
Me tarvittiin tämä voitto ja me otettiin se. Alku oli meille vaikea, otettiin liikaa paineita 1. ja 2. erässä. Toisen erän lopussa Mikon syöttövuoro vasta avasi pelin ja alettiin pelata sitä mitä me osataan. Tästä ei sen enempää, huomenna on uusi peli. Valmistautuminen on jo aloitettu ja tunne pitää olla sama kuin tänään oli 3,5 erää.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valepan juttu

Susikäden juttu Hotsportilla

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen