« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo taipui erien lopuissa

03.04.2014 00:00

Voimasuhteet eivät yhdessä yössä juurikaan muuttuneet joukkueiden välillä. Mikko Oivanen paransi peliään tiistaisesta, jonka turvin Valepa onnistui kääntämään tiukkojen erien loput itselleen ja vei kolmannen välierän nimiinsä lukemin 1-3 (27-29, 25-27, 27-25, 21-25).

Sampo aloitti ottelun vahvasti. Tommi Siirilän vaikeiden syöttöjen myötä joukkue nousi nopeasti 8-3 johtoon. Valepa tuli kuitenkin Oivasen ja Kunnarin vahvoilla hyökkäyksillä rinnalle ja teknisen aikalisän jälkeen ohikin. Pitkien taistelupallojen jälkeen sattui Sammolle kolmen virheen putki, joilla Valepa pääsi eräpalloon. Nämä selvitettiin mutta lopulta pirkanmaalaiset veivät avauserän jatkopalloilla.


Mikko Oivanen löysi jälleen pelivireen.

Toinen erä alkoi samanlaisella taistelulla mitä avauserässä nähtiin. Joukkueet tehtailivat pisteitä tasaiseen tahtiin ja molemmat liberot esittivät hienoa puolustuspeliä. Valepan tehtyä kolme pistettä putkeen Sampo vaihtoi passariksi Toni Mäkituvan tilanteessa 7-9. Välillä käytiin taas tasatilanteessa mutta Mikko Oivasen kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä vieraat nousivat jo 12-16 johtoon ja oli Jukan vuoro pistää peli poikki. Eddyn suorituksilla noustiin taas tasoihin ja jopa 23-21 johtoon, mutta Valepa oli lopussa jälleen terävämpi ja vei erän jatkopalloille sekä kuittasi lopulta nimiinsä. Sampo sai minimoitua virheet toisessa erässä, mutta hyökkäystehot uupuivat. Kahden erän saldo oli hyvä vain Eddyllä ja keskimiehillä, Kuda ja Leikas olivat vaisumpia.

Kolmas erä aloitettiin kortttipelillä, kun jo edelliserässä puhuttelussa käynyt Timo Tolvanen sai varoituksen. Itse peli käynnistyi jälleen sampolaiskomennossa, 2-3 pisteen etumatka piti erän puoliväliin ja ylikin. Valepalta ei onnistunut muut kuin Kunnari, joka teki yksinään puolet joukkueensa pisteistä. Sampo oli virheistä huolimatta hieman niskanpäällä hienon erän pelanneen Timo Leikkaan ansiosta. Valepa kävi vielä 21-22 johdossakin, mutta jälleen ylipitkäksi venynyt erä päättyi tällä kertaa Mikko Oivasen hyökkäysvirheeseen.


Timo Leikas hyökkäsi pari erää tehokkaasti.

Päätöseränkin Sampo otti nopeasti hallintaansa, Leikas paukutti palloa tehokkaasti laidasta ja keskimiehet säestivät virheettömästi. Antti Eskolle vihellettiin harvinainen kaksoiskosketus, mutta monta vastaavaa jäi kyllä viheltämättä mm. Olli Kunnarilta. Valepa hilautui tasoihin ja tekniselle asti mentiin lähes vaihtopalloilla. Aikalisän jälkeen vieraiden torjunta pysäytti kerta toisensa jälkeen sampolaisiskut ja hetkessä tilanne olikin jo 17-21 josta 19-24 ja 21-25 erävoittoon. Valepa keräsi erässä peräti seitsemän torjuntapistettä. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Valepan Olli Kunnari ja Sammon Tommi Siirilä. Tommin teholukemat olivat huimat 15/+15 ja kollega Tatulla 12/+12


Ankudovich hyödyntää Valepan torjuntaa. Päätöserässä torjuntaa ei monesti ohitettu.

Ottelusarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Sastamalassa, voitot nyt Valepalle 2-1.

 

Valmentajien kommentit

Ugis Krastins:
Syöttö parani nyt eilisestä, löytyi hyvä balanssi leijalle ja hypärille. Mikko löysi pelirytmin uudelleen eilisen jälkeen ja koko joukkueen focus oli hyvä.

Jukka Tuovinen:
Parempi voitti tänään. Marginaalit on pienet, mutta erien loput Valepa pelasi paremmin. Vaikka oltiin meidän salissa, heidän syöttö toimi paremmin ja tekivät myös vähemmän virheitä. Joukkuepelin täytyy meillä parantua, lauantaina mennään voittamaan.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valepan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen