« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Jälleen viisieräinen vääntö

05.04.2014 00:00

Välieräsarjaa jatketaan tänä viikonloppuna Sastamalassa. Kahden huippujoukkueen kamppailusta muodostui vaihteeksi viisieräinen, jonka Valepa lopulta kuittasi nimiinsä erin 20-25, 25-20, 21-25, 25-17, 15-10.

Ottelua aloiteltiin kotijoukkueen pienellä hallinnalla. Sampo otti ensimmmäisen aikalisän katkaistakseen Oivasen syötttövireen tilanteessa 11-9, Teknisen jälkeen hallinta siirtyi Sammolle, Leikas syötti ässän 16-18 ja Eddy 17-20, molemmat johtivat kotijoukkueen aikalisään. Valepa koetti parantaa vastaanottoa vaihtamalla Krastinsin Kariseen, mutta Sampo marssi selvään erävoittoon.

Toinen erä alkoi pitkälti samalla tavalla, Valepan lievää hallintaa alkupuoli, kunnes leijonapaitaiset heräsivät taistelemaan. Sampo nousi jo pisteen päähän pitkässä pallorallissa, jonka Kunnari lopulta löi leveäksi ja Ugis otti tauon 14-13. Pian alkoi Olli Kunnarin syöttövuoro, joka kesti meikäläisittäin hieman liian pitkään, seitsemän palloa. Mukaan mahtui monenlaista tilannetta, verkkonauhasta pyörähtänyt ässäsyöttö ja monta taistelupalloa. Sampo kavensi vielä muutaman pinnan, mutta eroa oli liian paljon.

Kolmoserässä edettiin jälleen tasatahtiin, molempien esittäessä hyvää syöttöpeliä. Jukka vaihtoi takakenttäkierrokselle Pekka Seppäsen kolmen pisteen takaa-ajotilanteessa, ja tuo toikin varmuutta vastaanottoon. Tatu laittoi ässällä tilanteen tasoihin 18-18 ja Valepalaiset mehutauolle. Eddy teki hienoa työtä torjumalla yksinään Kunnarin ja heti perään lyömällä torjunnan välistä kenttään. Karinen tuli jälleen paikkaamaan Krastinsia, mutta erävoittoon asti se ei auttanut.

Neljäs erä sai karmeimman mahdollisen alun, kun Sampo teki kaikki mahdolliset ja mahdottoman tuntuisetkin virheet. Heti ensimmäisessä pallossa Eddyn syöttäessä tossu ei pysynyt viivan takana, hetkeä myöhemmin roikkupallo nostettiin seinille ja Tuovinen joutui laittamaan pelin poikki tilanteen ollessa jo 5-1. Valepalla puolestaan tuntui onnistuvan kaikki suoritukset. Riihimäki vaihdettiin passariksi 9-2 ja tuon jälkeen alkoikin Sammon nousu. Pekka tuli jälleen nostamaan tilanteessa 11-3 ja siitä noustiin nopeasti tilanteeseen 13-8.  Takamatka oli kuitenkin liian pitkä, ja ajatuksetkin oli tainnut siirtyä osin jo seuraavaan erään. Toni palasi vielä passariksi ja löysikin heti hyvin Siirilän sekä Leikkaan. Valepa joutui käyttämään vielä tauonkin ennen kuin erä vihellettiin kotijoukkueelle, lopulta varsin selvin numeroin.

Viides erä alkoi hienosti, jos katsotaan punapaitaisten silmin. Eddy torjuttiin kahdesti peräkkäin ja perään kaksi ässää, tilanne 4-0. Yksi sampolaisisku sivurajan tuntumaan aiheutti sen verran polemiikkia, että päätuomari Huhtaniska joutui tarjoilemaan keltaisen kortin Valepan joukkueelle. Leikkaan painavilla syötöillä tilanne kaventui 5-4 mutta vastapuolelta Juha Aho vastasi haasteeseen ja syötteli tilanteeksi 9-5. Ottelun pääsi päättämään Mikko Oivanen tyhjältä verkolta ja näin sarja on Valepalle katkolla sunnuntaina.

Valmentajien kommentit

Jukka Tuovinen:
Taas pelattiin viisi erää, Valepa oli tasaisempi tekemisessään. Hukattiin keskittyminen 3. erän jälkeen ja neljännen erän virheherkkyys kostautui päätöserässä. Viikonlopun tavoite oli ottaa täältä voitto, eikä se ole siitä mihinkään muuttunut.

Ugis Krastins:
"Hyvä ja helppo voitto, heh heh." Aloitettiin hyvin, sitten ote lipsui. Neloserässä syöttö oli hyvä ja se teki meidän pelaamisemme helpommaksi. Normaali välieräpeli, jossa mitään ei tule helpolla.

Ottelun tilastot

Valepan juttu

 

Tiedotus/KH