« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Upea kausi päättyi pettymykseen

14.04.2014 00:00

Sammon kausi päättyi lauantaina kotihallissa Hurrikaanin voitonjuhliin. Hienon kauden pelannut ja pudotuspeleissä jopa erinomaisesti esiintynyt joukkue ei saavuttanut ansaitsemaansa palkintoa, vaan taipui toisessa pronssiottelussa numeroin 2-3 (25-23, 19-25, 25-21, 23-25, 12-15).

Avauserässä Sampo näytti heti kaapin paikan, Hurrikaani joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 6-2. Tunnelatausta löytyi kuten mitalipelissä kuuluukin ja sitä vielä lisäsi erittäin epävarmasti koko illan toiminut tuomarointi. Hyökkäyspeli sujui molemmilta joukkueilta ja keskellä aloittanut Mikko Väliaho sekä hakkuri Timo Leikas nappasivat erässä pari torjuntaa mieheen. Teknisen jälkeen loimaalaiset alkoivat saada juonesta kiinni ja nousivat Cedicin syöttövuorolla nopeasti rinnalle ja ohikin. Erä päättyi Eddyn ässäsyöttöön.

Toisessa erässä Hurrikaanin hakkuri Cedic vei vierailijat nopeasti johtoon Sammon hyökkäysvirheiden avustamana. Niskakankaan hankalat syötöt vaikeuttivat hyökkäysten rakentamista ja Jukka vaihtoikin ensin Akin passariksi ja heti perään Antin toiseksi yleispelaajaksi Pekan paikalle. Tuomiot herättivät vähintäänkin keskustelua molemmissa joukkueissa, mutta erän voimasuhteita ne eivät muuttaneet.

Kolmannessa jatkettiin siitä, mihin toisessa jäätiin. Sammolta ei näyttänyt onnistuvan mikään, eikä se kuuluisa tuurikaan ollut myötä. Tilanteessa 1-6 Tatu vaihdettiin Mikon tilalle ja mies kiitti kunniasta kurottamalla muun muassa hienon torjuntapisteen yhdellä kädellä. Hurrikaani säilytti kuitenkin 2-4 pisteen johtoaseman erän puoliväliin saakka, jolloin todella heikon erän pelanneen Leikkaan tilalle syöttämään tuli Toni Mäkitupa. Toni syöttikin peräti viisi kertaa putkeen, tasoituspisteen vieläpä ässänä. Pohjoisen poika olisi saattanut jatkaa vielä vaikka kuinka, ellei tuomari olisi päättänyt vuoroa viheltämällä Eddylle verkkovirheen vanhojen sääntöjen mukaisesti. Sampo ehti kuitenkin kääntää erän itselleen ja muutaman taistelupallon voittaminen piti otteen kotijoukkueella. Todella erikoiseen erään mahtui myös paljon torjuntoja, Sammolla seitsemän ja Hurrikaanilla kuusi.

Neljänteen erään vieraiden tehokaksikko Cedic-Petrusevics heräsi jälleen taistelemaan voitosta. Lisävirtaa vieraat näyttivät saavan tuomareilta, sillä Jesse Mäntylän saaman varoituksen jälkeen ero kasvoi neljään pisteeseen. Mäkitupa kävi jälleen syöttämässä Timon paikalla jolloin ero kaventuikin mutta tasoihin ei vielä päästy. Timo Leikas ryhdistäytyi hyökkäyksessä ja yhdessä Eddy Herreran kanssa he pistivät vastustajan tiukille. Sampo nousi neljän pisteen takamatkalta vielä tasoihin 22-22 mutta pelituntuman puutteesta kärsinyt Pekka Seppänen teki hyökkäysvirheen vastustajan eräpallossa joten ratkaisu siirtyi viidenteen.

Vieraat karkasivat päätöserässä johtoon ja Jere otti aikalisän jo tilanteessa 3-5. Molemmilla joukkueilla vastaanotto toimi hienosti ja passarit saivat käyttää koko arsenaaliaan. Roskapallot jäivät vähemmälle ja vastuuta siirtyi hakkureilta muille pelaajille. Tatu Säisän leijasyöttö puri, Sampo nousi iholle ja tasoitti pisteet 11-11. Pian tämän jälkeen sattui tuomaristolle ehkä illan pahin moka, kun Herreralta vihellettiin keskirajan ylitys vaikka se tapahtui nykysääntöjen sallimalla tavalla. Hurrikaani sai tällä kahden pisteen kaulan jonka piti loppuun saakka. Eddy protestoi asiaa kortin arvoisesti eikä rauhoittunut vielä pelin päätyttyäkään.

Ottelu oli myös passarilegenda Aki Riihimäen uran viimeinen. Sampo kiittää lämpimästi maestroa hienoista vuosista, mitkä saimme nauttia seurastasi. Mestaruusliigan hallituksen jäsen Ilkka Sammelvuo jakoi mitalit Hurrikaanin joukkueelle. Lehdistötilaisuudessa joukkueiden valmentajat olivat kauden päätyttyä tunteiden vallassa:

Ville Kakko:
Pronssi on meille mestaruus, Valepaa ja Tiikereitä emme pystyneet tällä kaudella kertaakaan haastamaan. Pari viime kautta on päättynyt tappioon, joten onhan tämä mukavampi tapa lopettaa kausi. Kokonaisuudessaan kausi oli meille vaikea, oli loukkaantumisia ja kaikenlaista haastetta. Nyt vedetään hetki happea ja aletaan sitten rakentamaan uutta kautta. Pelaajista vain Petrusevicsilla ja Mäntylällä on sopimus ensi kaudelle ja minä olen kolmas.

Jukka Tuovinen:
Tiukka peli oli, taistelu ei vain aivan riittänyt tänään. Neljäs sija on pettymys, oltiin siinä nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Pelistä en osaa nyt sanoa oikein mitään, sen analysointi tässä ei kannata. Joukkueestani olen koko kauden osalta ylpeä. Pelattiin kausi syksystä kevääseen nousujohteisesti ja parhaat pelit pelattiin pudotuspeleissä. Vaikka oltiinkin neljänsiä niin annan joukkueelle kauden tekemisestä arvosanan kiitettävä miinus. Omat haasteensa on meilläkin ollut noiden olosuhteiden kanssa ja ne asiat mitä ei ole voitu tuolla pienissä saleissa harjoitella, näkyvät myös pelissä. Valmentajana koen, etten voi vaatia pelaajilta sellaisia asioita mitä emme voi harjoitella. Siihen nähden meiltä kumminkin aika maksimaalinen suoritus.

Ottelun tilastot

Eemelin kuvat

Hurrikaanin juttu

Sammon taustaorganisaatiossa uuden kauden rakentaminen alkoi välittömästi. Ensimmäisiä uutisia voitaneen odotella jo alkavalla viikolla.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen