« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Väliaho jatkaa, Kuopioon paikallisvastus

02.05.2014 00:00

Neljännen liigakautensa aloittava keskitorjuja Mikko Väliaho (24v, 196cm) on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Sampoon.

Mies itse kommentoi sopimuksen syntymistä näin: ”Sampo oli kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä ja itsellänikin intoa ja nälkää jäi vielä paljon, vaikkakaan töiden ohella vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan. Tunnen voivani kehittyä vielä joka osa-alueella hyvässä valmennuksessa. Sampo on hyvä organisaatio jossa taustat ovat kunnossa. Uskon, että Sampo kokoaa hyvän joukkueen tällekin kaudelle ja pelaa mitalista keväällä.”

Väliaho tuli muutama vuosi sitten Sampoon farmisopimuksen kautta ja on pelannut koko 340 ottelun liigauransa Pielavedellä sekä kerännyt jo toista sataa torjuntaa. Mikon vahvuuksiin kuuluu myös leijasyöttö, joka on useasti aiheuttanut ongelmia vastustajan vastaanotolle.

Sammon manageri Timo Perälä on tyytyväinen sopimukseen: ”Mikko on nuori mies jolla on hyvä työmoraali. Hän on kehittynyt joka kaudella ja tulee varmasti kasvamaan pelaajana edelleen joten uskon, että hän tulee ottamaan myös vastuuta tulevaisuudessa entistä enemmän. Potentiaalia miehessä on vielä valtavasti.”

 

Kuopioon uusi liigaseura


Näitä herroja nähdään Pielavedellä ensi kaudella enää katsomossa tai verkon toisella puolen. Aki lopetti uransa ja Tatu siirtyi kuopiolaisseuran taustajoukkoihin.

Kuopioon on perustettu uusi lentopalloseura, LeKa Volley ry.

LeKa aloittaa toimintansa pääsarjatason toiminnasta luopuvan Saimaa Volleyn entisellä lisenssillä, mikäli Mestaruusliigan hallitus hyväksyy LeKa:n liigakelpoisuuden. Saimaa on vuokrannut viimeiset neljä kautta Keski-savon Paterin lisenssiä, joka on nyt luovutettu Leka Volleylle.

Uuden seuran puheenjohtaja on sampolaisille hyvin tuttu Ilkka Sammelvuo. Päätoimisena managerina ja ensimmäisenä pelaajana aloittaa niin ikään tuttu kasvo, keskitorjuja Tatu Säisä. Taustalta löytyy myös Paterin/Saimaan vahva tukipilari Timo Tenhunen, Saku Määttä sekä muutamia muita.

Edellisen kerran Kuopiossa on ollut lentopallon liigaseura v.2001, jolloin maineikkaan KuPs-Volleyn tarina päättyi, joten perinteitä kaupungista löytyy.

Kuopiolaisseura on tervetullut lisä liigakartalle ja Sampo toivottaa LeKa Volley:lle mitä parhainta onnea ja menestystä. Luvassa on varmasti kuumia paikalliskamppailuja.

Mestaruusliigan juttu LeKa Volleystä

 

Tiedotus/KH
Kuvat: EK