« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Toinen kotipaikka ja uusia pelaajia

09.05.2014 00:00

 Liiga-Sampon toiseksi kotipaikkakunnaksi Siilinjärvi

 Pielaveden Sampo ja Siilinjärven kunta ovat sopineet yhteistyöstä lentopallon mestaruusliigatoiminnan osalta. Jatkossa Sampon liigalentopallojoukkueen toinen kotipaikkakunta on Siilinjärvi. Puolet Sampon kotiotteluista pelataan Siilinjärvellä Ahmon koululla. Samalla Sampon lentopallojoukkue alkaa harjoitella pääsääntöisesti Siilinjärvellä. Lentopallojoukkue esiintyy liigassa nimellä Sampo.


Vesa Lötjönen ja Timo Perälä

- Yhteistyömalli Siilinjärven kanssa alkoi syntyä nopealla aikataululla pudotuspelien aikana. Sampon toiminnan suurimpana haasteena on ollut harjoitusolosuhteiden järjestäminen Kuopion seudulla. Siilinjärven kunta suhtautui alusta pitäen hienosti yhteistyöhankkeeseemme ja palat alkoivat loksahdella paikalleen, kertoo Sampon puheenjohtaja Timo Perälä .

Siilinjärvi ei ollut Sampon ainoa vaihtoehto, vaan mahdollisuuksia liigalentopallon jatkamiseksi Pohjois-Savossa etsittiin muidenkin tahojen kanssa. Niiden myötä olisi ollut vaarana menettää vuosituhannen menestyneimmän suomalaisen lentopallojoukkueen brändi ja perinteet. Yhteistyö Siilinjärven kanssa mahdollistaa Sampon tähänastisen lentopallo-organisaation hyödyntämisen ja laajentamisen.

- Meillä on loistava yli sadan hengen talkooporukka, joka tekee työtä huippulentopallon eteen suurella sydämellä. Halusimme etsiä mallia, joka laajentaa joukkueen taustaresursseja ja lisää mahdollisuuksia menestyä. Samalla toivotamme siilinjärveläiset ihmiset ja yritykset tervetulleeksi mukaan yhteisen joukkueemme taakse, Timo Perälä toteaa.


Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä ratkaisuun.

Siilinjärven kannalta yhteistyö Sampon kanssa tarjoaa mahdollisuuden entistä laajemman tapahtumatarjonnan tuomisen kuntalaisten ulottuville. Kasvavassa ja nuorekkaassa kunnassa liikunnalle ja urheilulle on paljon kysyntää. Liigatason lentopallo täydentää jo ennestään vireää seuratoimintaa ja mahdollistaa uudenlaisia yhteistyökuvioita niin seura- kuin koululiikunnankin osalta.

- Olemme iloisia voidessamme tarjota kuntalaisillemme pääsarjatason ottelutapahtumia yhden maailman levinneimmän palloilupelin parissa, tiivistää Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen

Pielaveden kannalta syntynyt sopimus mahdollistaa huippulentopallopelien jatkumisen paikkakunnalla pitkälle tulevaisuuteen.

- Sampon menestyksellinen taival lentopallon korkeimmalla sarjatasolla on ollut hämmästyttävä voimannäyte Pielaveden kokoiselta kunnalta. Tämän vuosituhannen 14 liigakaudella Sampo on ollut mitalipeleissä 12 kertaa ja seitsemän kertaa loppuottelussa. Kahdella kaudella on siis jääty mitalipelien ulkopuolelle ja niistäkin toisella Sampo voitti runkosarjan. Mestaruusliigasta on yhteensä yhdeksän mitalia ja Suomen cup on voitettu kolme kertaa peräkkäin. Joukkue on kylälle tärkeä. On kuitenkin hyvä realistisesti tunnustaa, että toiminnan takaaminen pitkällä tähtäimellä vaatii nykyistä leveämpiä hartioita. Yhteistyö Siilinjärven kanssa antaa mahdollisuuden jatkaa Sampon menestyksen rakentamista ja takaa sen, että myös Pielavedellä pelataan huippulentopalloa jatkossakin, Pielaveden kunnanjohtaja Mika Sivula kuvailee.


Mika Sivula kertoi Pielaveden kunnan näkökulmasta.

 

Sampo solmi merkittävät jatkosopimukset

Pielaveden Sampo on tehnyt jatkosopimukset passari Toni Mäkituvan ja hakkuri Timo Leikkaan kanssa.

Viime kaudella ykköspassarin paikan vallannut Toni Mäkitupa on solminut kaksivuotisen sopimuksen. 28-vuotias Mäkitupa aloittaa yhdeksännen kautensa Mestaruusliigassa ja Sammon riveissä nyt kolmannen peräkkäin. Kaikkiaan 213 liigaottelua pelannut Toni on Sammossa kehittynyt sekä pelaajana että vastuunkantajana ja saman odotetaan jatkuvan tulevillakin kausilla.
-Mukava jatkaa lentopallon pelaamista nyt kun mielenkiintoisia paikalliskamppailujakin on luvassa. Olen iloinen siitä, että Sampo mahdollistaa siirtymisen päätoimiseen pelaamiseen ja harjoitteluun, eikä enää tarvitse huolehtia siviilityöstä siinä ohessa. Vastuuta on siis tulossa aiempaa enemmän ja aion olla luottamuksen arvoinen. Viime kausilta on Sammosta jäänyt todella positiivinen kokonaiskuva, vanha seura ja vakaalla pohjalla. Timon (Leikas) kanssa ollaan nyt, muutamaa kokemusta rikkaampina, valmiita ottamaan seuraavat askeleet eteenpäin kohti mitalipelejä.


Pelipaikka hyvässä seurassa pistää hymyilyttämään.

Timo Leikas jakoi viime kaudella runkosarjan pistepörssin kärkisijat yhdessä Enderwin Herreran kanssa. Molemmat nähdään Sammon paidassa myös ensi kaudella, kun Leikaskin allekirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Yhdeksästä aiemmasta pääsarjakaudesta Timo on edustanut Sampoa kolme viimeisintä. Reilusta 1800:sta liigassa tehdystä pisteestä 175 on syntynyt suoraan aloitussyötöillä.
-Pitihän joukkueeseen yksi Timo jäädä toisille höpöttelemään. Vuosi sitten minulle ei käsileikkauksen jäljiltä ollut juuri ottajia, mutta Perälä luotti minuun tuolloin ja haluan senkin takia olla lojaali Sampoa kohtaan ja näyttää, että olen sen arvoinen. Merkittävä parannus olosuhteissa vaikutti tietysti myös asiaan, nyt kun opiskelutkin ovat loppusuoralla niin voi panostaa itsensä kehittämiseen ja pelihommiin ammattimaisemmin. Sammolla taustat ovat hyvässä kunnossa ja sovitut asiat on aina hoidettu hyvin.


Pistepörssin kärkinimet nähdään ensi kaudellakin Pielavedellä. -Ja nyt myös Siilinjärvellä.

Sammon liigajoukkueen manageri Timo Perälä on sopimustilanteesta mielissään: ”Toni ja Timo ovat molemmat tärkeitä tekijöitä tulevassa joukkueessa. Kokemusta on jo kerätty ja näen, että molemmilla on hyvät edellytykset kehittyä jatkossakin ammattimaisella harjoittelulla ja hyvässä valmennuksessa. ”

Sammon sopimustilanne 9.5.2014:

Timo Leikas, hakkuri
Toni Mäkitupa, passari
Mikko Väliaho, keskipelaaja
Enderwin Herrera, yleispelaaja

 

Tiedotus/KH