« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Juhani Hakala liberoksi

23.05.2014 00:00

Sammon uusi libero on Joensuun Liiga-Riennosta siirtyvä 23-vuotias talentti Juhani Hakala. Maineikkaan veljessarjan nuorimmainen on pelannut Mestaruusliigaa vasta yhden kauden, mutta on jo osoittanut kykynsä huipputasolla. Pieksämäeltä kotoisin olevan Juhanin voidaankin katsoa kuuluvan nuoremman polven liberojen kärkikaartiin, yhdessä naapurikylällä syntyneen Lauri Kermisen kanssa.


Takakenttä on turvattu jatkossakin.

-Olen siis Hakalan lentopalloperheen nuorin ja lähtenyt lentopallon pariin isoveljien (Anssin ja Laurin) innoittamana. Lentopalloa olen pelannut nyt noin 18 vuotta ja junioreissa voittanut useita sm-mitaleja, 2007 mm. A-poikien suomenmestaruuden Pieksämäen Tsempin paidassa. 2010 muutin Kuopioon opiskelemaan ja viime joulukuussa valmistuin restonomiksi. Kaudet 2011-2013 pelasin ykkössarjaa Puijo-Wolleyn joukkueessa ja viime kaudella Liiga-Riennon paidassa Mestaruusliigaa. Kiitokset Riennolle, että pääsin näyttämään taitoni liigatasolla.

-Tulin kesäksi takaisin Kuopioon ja töihin. Muutamat liigaseurat eri puolilla suomea olivat kiinnostuneita minusta, mutta jotenkin tästä Kuopiosta on tullut kotikaupunki viimeisten neljän vuoden aikana, joten Sammon tarjotessa hyvää sopimusta, oli siihen hyvin helppo tarttua. Kymmenen vuotta sitten ajattelin, että olisi hienoa pelata sm-liigaa, jossain menestyksekkäässä seurassa kuten Sammossa. Nyt tämä unelma käy toteen. Sammossa asiat ovat hyvällä mallilla, hyvä organisaatio, hyvä valmennus ja ennen kaikkea loistava kotiyleisö, joka käy kannustamassa omiaan. Toivon, että yleisö löytää myös Siilinjärvellä pelattaviin otteluihin sankoin joukoin. Mitä vielä omaan pelipaikkaan tulee, niin tuskinpa löytyy Suomesta toista joukkuetta, jossa olisi täytettävänä yhtä suuret saappaat, sen verran pitkän ja merkittävän uran Dole Sammossa teki, Juhani kertoo.

Valmentaja Jukka Tuovinen näkee Hakalassa paljon potentiaalia: ”Juhani on vielä nuori kaveri ja siihen nähden, että viime kausi oli vasta ensimmäinen liigatasolla, uskon kehityskäyrän näyttävän vielä reilusti eteenpäin. Tilastot osoittaa, että syötön vastaanotto hänellä on kunnossa ja puolustajana esitti myös erinomaisia otteita. Lisää vastuuta ja kokemusta, niin nousee varmasti aivan suomen huipulle. Molemmat veljensä ovat erinomaisia lentopalloilijoita ja asennepelaajia, eli ennusmerkit ovat siltäkin osin hyvät. Pelillisesti mennään varmaankin jopa eteenpäin, toivon vain ettei tämä ei ole yhtä kiukkuinen kuin edeltäjänsä.”

 

Tiedotus/KH
Kuva: Marko Kaasinen