« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampoon taas kaksi uutta miestä

06.06.2014 00:00

Joukkueen rakentaminen eteni taas isoin harppauksin, kun kuluneella viikolla yleispelaaja Robert Seppänen ja passari Aleksi Kössi solmivat molemmat 1+1 -vuotiset ammattilaissopimukset.

Seppänen on edustanut viime kaudet sarjapaikkansa LEKAlle luovuttaneen Saimaa Volleyn paidassa ja sitä ennen Perungan Pojissa. 23-vuotias ja 195 cm pitkä yleispelaaja on junnuvuosien ja Kuortaneen jälkeen ehtinyt siis saada liigakokemusta jo useammalla taholla.

-Pari vuotta tuntuu kehitys polkeneen paikallaan, ja nyt tuli hyvä tilaisuus päästä viemään itseään eteenpäin pelaajana. Valmentajasta olen kuullut pelkkää hyvää ja Sammolla tuntuu olevan kovat suunnitelmat tulevaisuudelle, joten tarjoukseen oli helppo tarttua.

Parikymppinen Aleksi Kössi on pelannut lentopalloa nelivuotiaasta saakka ja yhtä Pieksämäen kautta lukuun ottamatta koko ajan Loimaalla. Kössi on edustanut Suomea nuorten maajoukkueessa, josta on muistona kaksi EM-kisapaikkaa. Nuorten puolelta on myös viisi SM-mitalia ja Mestaruusliigasta Hurrikaanin hopea ja pronssi. Maajoukkuepaikka ja ammattilaisura ovat tavoitteena myös tulevaisuudessa ja siihen lähdetään nyt pyrkimään Jukka Tuovisen valmennuksessa.

-Päätös ensi kauden joukkueesta oli kiperä paikka, jatkanko Hurrikaanissa vai siirrynkö Sampoon. Sammon halu saada minut joukkueeseen ja keskusteluni Tuovisen kanssa sitten ratkaisivat asian. Koen myös, että Sampo on paras vaihtoehto uraani ajatellen, hyvän valmennuksen ja vahvan organisaation kautta. Lähden kuitenkin siitä, että joukkueen tavoitteet ovat omien tavoitteiden edellä. Pelit pelataan logolle rinnassa eikä nimelle selässä.

Molemmat pelaajat haluavat satsata nyt tosissaan lentopalloon, eivätkä siis opiskele tai käy normaalissa päivätyössä harjoittelun ja pelaamisen ohella. Tämä tietysti miellyttää myös valmentajaa.

-Joukkueessa on nyt aika monella se tilanne, että he pääsevät panostamaan tosissaan lentopalloon ilman siviilikiireitä. Mukava nähdä, että nuoret laittavat itsensä likoon. Näistäkin kavereista löytyy kyllä potentiaalia kun se saadaan kaivettua salilla esille.

Sammolla on nyt koossa kahdeksan pelaajan rinki. Joukkuetta kasvatetaan näillä näkymin vielä neljällä pelaajalla ja siltä osin rakentaminen on sujunut aikataulussa. Neuvotteluja käydään hyvässä hengessä ja lopulliset valinnat saataneen tehtyä kesäkuun aikana.

 

Tiedotus/KH