« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Yleispelaajiksi paluumuuttajia

13.06.2014 00:00

Sammon yleispelaajat tulevalle kaudelle on valittu. Enderwin Herrera ja Robert Seppänen saavat seurakseen jo aiemminkin Sammossa pelanneet Ilari Sivosen (27v/190cm, sopimus 1+1v) ja Antti Poikelan (25v/191cm, sopimus 1v).

Sivonen pelasi Sammossa kausilla 2010-2013 ja sitä ennen Piivolleyssä, Muuramessa ja Paterissa. Viime kaudella Ilari pelasi Mikkelin Passareissa 1-sarjaa. Beach volley on kuulunut aiempina kesinä lajivalikoimaan ja sieltä on meriitteinä viides sija U19 MM-kisoissa sekä neljä SM-mitalia. Tänä kesänä beach jää vähemmälle ja Ilari keskittyy täysillä harjoitteluun Sammon mukana.


Ilari hihahommissa toissa kaudella. (Kuva: Teemu Hassinen)

-Mahtavaa palata tuttuun porukkaan, on tuttu valmentaja ja hyvin hoidettu organisaatio. Nyt kun saatiin vielä kunnolliset olosuhteet, niin lähdetään nostamaan Sampo takaisin mitalikantaan. Olen asettunut Kuopioon ja aloitan syksyllä hierojakoulun joten oli helppo vastata myöntävästi kun seuran puolelta osoitettiin luottamusta ja otettiin yhteyttä. Sammon mukana on aina mahdollisuus paitsi kehittyä, myös menestyä, joten siinäkin suhteessa olen hyvin innoissani tulevasta.

Antti Poikela siirtyy Sampoon Hurrikaanista, jossa pelasi kaksi edellistä kautta. Pielavedellä hän oli kaudella 2010-2011, jonka jälkeen tie vei Italian A2-liigaan. Loukkaantumiset jarruttivat kehitystä, mutta nyt mies on jälleen kunnossa ja motivaatio korkealla.

-Hyvät on fiilikset uudesta sopparista. Edellisestä sampovuodesta jäi hyvät muistot ja halu pelata leijonapaidassa uudestaan oli kova. Tavoitteena itselläni on edelleen maajoukkue ja ulkomaan kentillekin olisi kiva palata. Siinäkin mielessä Sampo on hyvä vaihtoehto, koska valmennus ja organisaatio täällä ovat huippuluokkaa. Viime kauden loukkaantumisten jälkeen oli tärkeää, että Sampo pystyy mahdollistamaan kokopäiväisen panostamisen lentopalloon. Joukkue vaikuttaa vahvalta ja tavoitteet varmasti korkealla. Joukkueessa myös paljon tuttuja kavereita, joten odotan alkavaa kautta todella innolla. Pielavetisen yleisön eteen on tietysti hienoa palata ja eiköhän Siilinjärveltäkin löydy uusia kannustajia.


Antti Poikela hyökkää Riihimäen torjuntaa vastaan. (Kuva: Juuso Riponiemi)

Valmentaja ottaa uudet paluumuuttajat mielellään vastaan ja aikoo myös saada heistä aiempaa enemmän irti kesän hajoitusjaksolla.

-Antti oli se pelaaja, jonka halusin meille jo heti viime kauden jälkeen. Motivaatio on korkealla, kuten hänen omista kommenteistaan huomaa ja potentiaalia miehestä kyllä löytyy, joten mielelläni otan haasteen vastaan. Antista tehdään yksi suomen parhaista yleispelaajista.

-Ilari on tuttu paluumuuttaja ja erittäin luotettava kaveri. Hyvä hiha, hyvä torjuja ja sopii tähän meidän yleispelaajanelikkoon täydellisesti. Aiemmin Ilarin kesäharjoittelua on hieman häirinnyt beach volley, mutta nyt on sovittu, että keskitytään lentopalloon. Monipuolinen kaveri ja oli mm. eurocupeissa Hollannissa meidän paras hyökkääjä.

-Kokonaisuutena tuleva 12 pelaajan rinki näyttää sellaiselta, että sille voidaan kesän jälkeen asettaa kovia tavoitteita, Tuovinen linjaa.

 

Tiedotus/KH