« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Antti Ruuskasen kultajuhlat

26.08.2014 00:00

Antti Ruuskasen Euroopan mestaruuden kunniaksi järjestetty kultamitalijuhla veti kirjaimellisesti tuvan täyteen,  kun juhlallisuudet jouduttiin siirtämään sateiselta torilta liikuntahallin suojiin. Hieman toistatuhatta ihmistä voitiin ottaa sisään juhlapaikalle ja lisäksi viereiseen Suojalan juhlataloon oli järjestetty lisätilaa ja liveyhteys.


Voittajan on helppo hymyillä.

Mestari itse saapui lasten onkivavoilla muodostamaa kunniakujaa pitkin juhlapaikan lavalle puolisonsa Tuula Moilasen kanssa.  Juhlapuheet, palkitsemiset ja onnittelut alkoivat saman tien ja Antti itse hämmästeli juhlan saamaa suosiota.
-Ee sitä uskos, miten paljo yks ukko tarvii tukijoukkoja yhteen keehäänheettoon ja euroopanmestarruuteen. Työ ootta kaikki ihan yhtä tärkeitä kun nuo minun valamentajat  ja muut. Iso kiitos teille kaikille.

Pielaveden kunta, Pohjois-Savon liitto, Pielaveden Sampo ja paikalliset yrittäjät lahjoittivat Antille ”Ruuskasen rantarojektin” joka pitää sisällään kotitalon rannan kunnostuksen aina maa-ainesten vaihdosta uusiin rappusiin ja uuteen laituriin. Uisteluveneenhän kalamiehenä tunnettu Ruuskanen sai jo kaksi vuotta sitten olympiapronssista.

Paikalliset musikantit soittivat välillä tilanteeseen sopivaa musiikkia ja onnittelut jatkuivat. Lähikuntien edustajat jättivät omat tervehdyksensä ja mm. Kiuruveden kaupungin edustaja kertoi, että he olisivat mielellään lahjoittaneet Antille tontin, mutta arvelivat ettei Pielaveden kunnanisät olisi ajatuksesta tykänneet. Suomen Urheiluliiton delegaatio luovutti oman, 15.000€:n shekkinsä ja Pohjois-Savon Liikunta, Risto Kovasen suulla, osoitti tukensa Sammon nuorille yleisurheiijoille.


Antin kullat.

Moneen otteeseen onniteltiin myös Antin puolisoa, vanhempia sekä valmentaja Aki Parviaista, ja muisteltiinpa myös Seppo Rädyn taannoista lausahdusta, jossa hän aikoinaan uhosi heittävänsä yli 80 metriä vaikka rautakangella. Välillä tuntui, että onnittelijat ja Antti itse naurattivat yleisöä kilpaa erilaisilla letkautuksillaan. Illan mittaan juhlapöytä ja lava pöydän ympärillä täyttyi monenlaisista lahjoista ja muistamisista aina katiskasta sukukirjaan.

Kotiseudustaan ja murteestaan ylpeä Ruuskanen sai tunnustusta myös Savon kielen seuralta.
-Sinähän peset meijät ihan 10-1. Sinä ossoot puhua savvoo niin, että muuttii sitä ymmärtää.
Seura nimitti Antin ”Yljpiäviäntäjäks”, saman tunnustuksen on aiemmin saanut kotiseutuneuvos Unto Eskelinen.

Antin kotiseura Pielaveden Sampo lahjoitti rantarojektin työosuuden lisäksi myös perhovavan ja perhokalastuskurssin Äyskoskella. Seuran puheenjohtaja Timo Perälä lupasi, että jos perhokalastus alkaa kiinnostaa ja urheilullista menestystä tulee jatkossakin, lahjoitetaan Pekingin MM-kisojen jälkeen myös kela ja Rion Olympialaisten jälkeen siima.


Fanit piirittivät Anttia koko illan.

Ennen kakkukahveja laulettiin koko yleisön voimin vielä Maamme-laulu kunnanjohtaja Mika Sivulan johdolla. Kahvittelun aikana kuultiin livemusiikkia ja mestari sai vastaanottaa onnitteluja, jakaa nimikirjoituksia ja poseerata valokuvissa myöhään iltaan asti. Rankka ilta, mutta leveä hymy säilyi Antin kasvoilla loppuun saakka.

Eemeli Kiukkosen kuvat

Teemu Hassisen kuvat

Rantarojektista video

 

Tiedotus/KH
Jutun kuvat: Eemeli Kiukkonen