« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Avausottelussa isäntien hermo piti

27.09.2014 00:00

Paljon oli luotu jännitteitä LEKA Volleyn ja Sammon ensimmäiseen kohtaamiseen. Kotijoukkue kesti tilanteen paremmin ja otti historiansa ensimmäisessä liigaottelussa ansaitun voiton lukemin 3-1 (27-25, 25-19, 22-25, 27-25). Näin kuopiolaiset siirtyivät hetkeksi jopa sarjakärkeen, kun avauskierroksen muut ottelut alkoivat vasta myöhemmin.

Ottelu oli tyypillinen avausmatsi, jossa maila hieman puristaa eikä ajatus tahdo pysyä mukana. Molemmat joukkueet esittivät hetkittäin hyvää lentopalloa, mutta hetkittäin kaikkea muuta. Antti Poikelan vaihto Robert Seppäseen ja myöhemmin Ankudovichin vaihto Tuomo Ikoseen toivat hieman varmuutta Sammon suorituksiin, mutta isäntien pelivarmuus oli kautta linjan parempaa. Hakkuripelissä Leikas jäi virheilyn vuoksi virkaveljensä Mart Tiisaaren varjoon. Lieneekö pieni sali ja ahtaat paikat vaikuttaneet, sillä hyökkäysrajarikkojakin vihellettiin kolme-neljä kappaletta. Muutoin eri osa-alueet menivät kutakuinkin tasan, mutta suorien virheiden määrässä joukkueiden ero oli toistakymmentä pistettä. Siinä yksinkertainen resepti sunnuntain otteluun Siilinjärvelle. Ottelun tuomarikaksikko Niskanen-Oravainen suoriutui tehtävästään joistakin protestoinneista huolimatta kohtuudella, varsinkin kun tuomarin työnkuvaan kuului nyt myös pallo- ja luuttupoikien tilannekohtainen ohjeistaminen.

LEKAn kotisalin studentian puitteet ja itse tapahtuma sinänsä ansaitsevat vähintään kohtuullisen arvosanan. 500-paikkainen halli oli täynnä. Isännät olivat panostaneet vanhaan tuttuun ja hyväksi havaittuun musiikkiin ja Timo Ripatin eläväiseen kuulutukseen. Tämä vain ei riittänyt sytyttämään yleisöä, liekö ollut uutuuden ihmettelemistä. Salin seinällä ollut led-taulu kertoi hyvin pelitilanteen ja tauoilla mainosti yhteistyökumppaneita.  Ahtaista käytävistä ja pienestä jonoutumisesta huolimatta suunnilleen kaikki saivat tauoilla haluamansa, kuka kahvia ja pullaa, kuka muita virvokkeita. Testatuksi tuli myös LEKA Dog, jonka huippulaatuinen, paikallisesti tuotettu nakki ei oikein päässyt oikeuksiinsa valitun sämpylän välissä. VIP-tilan väljät puitteet olivat hyvä paikka ottelun jälkeiselle lehdistötilaisuudelle, mutta veivät tilaa suurta yleisöä palvelevalta ravintolalta.

Lehdistötilaisuudessa olivat paikalla päävalmentajat Hakala ja Tuovinen, Sammon kapteeni Toni Mäkitupa sekä LEKAn paras pelaaja Tiisaar. Kovin suurta keskustelua ei aikaan saatu, sillä kaikki osanottajat eri puheenvuoroissaan kertoivat vain vähemmillä virheillä pelanneen joukkueen pärjänneen paremmin. Mart Tiisaar myös kertoi, miten ottelu oli hänelle tärkeä: Ensimmäinen peli Suomessa, Kuopiossa ja uuden joukkueen kanssa.

Tuplapelin hyvä puoli on se, ettei lauantain tapahtumia tarvitse pitkään miettiä, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen jo sunnuntaina Siilinjärvellä klo 17:00 alkaen. Tuolloin on syytä pelaajien lisäksi myös yleisön näyttää, mistä heidät on tehty. Toivotaan tupa täyteen ja meteliä mökkiin.

Ottelun tilastot

LEKAn juttu

Teemun kuvat

 

Tiedotus/KH