« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Suomen Cupissa kiihkeä kamppailu

07.10.2014 00:00

Ennakkoasetelmat Suomen Cupin puolivälierään olivat kihelmöivät: Vastakkain naapurijoukkueet LEKA ja Sampo, kotietu kuopiolaisilla ja panoksena pääsy neljän parhaan lopputurnaukseen. Lisäksi LEKA oli voittanut viikkoa aiemmin joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista Mestaruusliigassa ja julistanut itselleen savon herruuden.

Maanantai-illan hämärtyessä Studentian salille kerääntyi muutamia satoja lentopallon ystäviä maakunnasta. Timo Ripatti piti tunnelmaa yllä jo lämmittelyvaiheessa ja tunnelma oli mukavan jännittynyt. Sammon valmentaja Jukka Tuovinen laittoi heti aloituskuusikkoon tämän hetken ykkösnyrkin Herrera, Mäkitupa, Poikela, Väliaho, Ikonen, Leikas ja liberona tietysti Hakala.

Sampo otti avauserän hallintaansa puolivälin paikkeilla ja vei sen vaivattomasti päätyyn asti, Antti Poikelan ja Timo Leikkaan vahvoilla esityksillä. Toinen erä oli edellisen toisinto, vaikkakin isännät nousivat viiden pisteen takaa hetkellisesti rinnalle. Aleksi Kössin vaikeat aloitukset repivät erän lopussa kuopiolaisten vastaanoton hajalle, eikä LEKA päässyt moukaroimaan täydellä voimallaan.


Herrera ja Väliaho onnistuivat hyvin.

Pitkällä erätauolla kotijoukkueen valmentaja Lauri Hakala sai kuitenkin luotua joukkueelleen taisteluilmeen ja kuten niin usein käy, voimasuhteet muuttuivat kolmanteen erään. Leikkaan ja Poikelan hyökkäystehot katosivat, osin LEKA:n tarkentuneen puolustuspelin myötä. Valepasta siirtynyt Eelis Karinen ja virolaishakkuri Mart Tiisaar olivat erän näkyvimmät hahmot ja isännät hallitsivat erää alusta loppuun.

Neljänteen erään odotettiin ryhtiliikettä Sammolta, mutta sitä ei syntynyt. LEKA takoi Sampoa joka puolelta ja vieraat vielä avustivat sitä omilla virheillään. Erityisesti isäntien kapteeni, pitkään Sammossa pelannut Pekka Seppänen kuritti entistä kotijoukkuettaan.

Kaikki panokset kasaantuivat siis päätöserään. Erä aloitettiin muutamilla virheillä. Hakala otti aikalisän kun 2-2 tilanne muuttui 2-5:n Eddyn syötöillä. Tauko tehosi ja seuraava syöttö osui verkkoon. Pisteen, parin erolla mentiin kymmeneen saakka ja pelissä oli tunnetta ja asennetta molemmilla joukkueilla. Herrera sai jopa keltaisen kortin oman torjuntansa päätteeksi tilanteessa 8-11. Tuolloin myös LEKA käytti toisen aikalisänsä. Seuraavasta tuomiosta oltiin taas kahta mieltä, osuiko LEKA:n lyönti torjuntaan vai ei, kun isännät kavensivat 9-12.  Sampo pääsi ottelupalloon jo 11-14, mutta ratkaisua ei saatu aikaiseksi. Kotijoukkue selvitti pari ensimmäistä ottelupalloa ja oli Jukan vuoro ottaa aikalisä. Tilanne tasoittui 14-14 LEKA:n torjuttua Leikkaan hyökkäyksen ja tunnelma salissa nousi entisestään, kuuluttaja Ripatti nousi jo pöydälle villitsemään yleisöä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Sampo hoiti kaksi seuraavaa palloa tyylikkäästi itselleen ja otteluvoiton myötä myös paikan Cupin päätösviikonloppuun.


Voittajien on helppo hymyillä.

Valmentaja Tuovinen oli pelin jälkeen ylpeä omistaan:
-Kaksi kertaa oli tullut turpaan tuolta porukalta, tosi inhottava joukkue. Nyt otettiin askel eteenpäin ja voitettiin oikea peli. Sammolla on aina finaalitavoite, myös Cupissa ja sitä kohden mennään. Samalla asetettiin myös vähän haastetta tuohon savon herruuteen, että ei se nyt ihan itsestään selvä asia ole.

Suomen Cupin lopputurnauksessa 3.-4. tammikuuta pelaa siis Sampo, Valepa, Hurrikaani ja Tiikerit, pelipaikka ei vielä ole tiedossa. Mestaruusliiga jatkuu tulevana lauantaina sarjakärki Korson Vedon vieraana, jossa passarina häärii paluun kotimaisille liigakentille tehnyt Arto Hanni. Seuraava kotiottelu on Pielavedellä keskiviikkona 15.10. jolloin vastaan asettuu tähtisikermä Kokkolan Tiikerit.

Ottelun tilastot

LEKA:n juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia LML 28.9. / Eemeli Kiukkonen