« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sammosta ei löytynyt vastusta Tiikereille

16.10.2014 00:00

Keskiviikkoinen ottelu ei tarjonnut varsinaista viihdettä yleisölle kuin toisessa erässä, joka venyi pitkälti jatkopalloille. Muissa kolmessa erässä Tiikerit oli omaa luokkaansa hengettömästi pelanneen Sammon rinnalla.

Ottelun avauserässä ei Tiikereiden tarvinnut ihmeitä esittää 13-25 erävoittoon. Sampo teki seitsemän syöttövirhettä, neljä hyökkäysvirhettä ja kolme vastaanottovirhettä. Vaikutti siltä, että vain toinen joukkue on valmistautunut otteluun ja toinen on tullut hallille suoraan muista hommista.


Antti Leppälä oli jälleen vaarallinen mies.

Toisessa erässä Sampo ryhdistäytyi ja meni johtoon. Tiikerit kävi muutamaan otteeseen rinnalla ja edelläkin, mutta ote säilyi paremmin kotijoukkueella. Eräpalloja tuli molemmille joukkueille useampia ja Sampo sai viimein kuitattua maratonerän itselleen 34-32.

Maratonerän voitosta luulisi ketsuppipullon auenneen, mutta ei. Kolmas erä oli ensimmäisen toisinto samoilla lukemilla vaikka Sammon virheet hieman vähenivätkin. Hakkurina koko erän pelannut Eetu Häyrinen ei kyennyt kääntämään voimasuhteita, kun koko muu joukkue jäi miinukselle. Tiikereiden oli helppo pelata vapautuneesti ja passari Steven Kehoe jakoi vastuun tasaisesti koko joukkueelle kaikkien onnistuessa.

Päätöserä oli monen katsojan silmiin enemmänkin pakollinen muodollisuus. Tehtyjen pisteiden ja teholukeman suhde meni raakasti vierailijoille: Tiikerit 20/+17 ja Sampo 12/-1. Erä päättyi lukemiin 16-25 ja koko ottelu siis 1-3.

Pahiten Sammolla petti ehkä vastaanotto, mikä osaltaan selitti hyvin ailahtelevan passipelin. Mistään ei myöskään löytynyt tänään sitä kovakätistä pallontappajaa, joka olisi tehnyt pisteitä huonommastakin paikasta. Laidoilta ei itse asiassa saa puhtaita papereita kuin Eddy ja hänkin vain toisen erän osalta. Keskihyökkäys kulki Väliaholla ja Ankudovichilla kohtuullisesti, mutta paikkoja ei tullut usein tarjolle.


Torjunta muistutti usein risuaitaa. Tiikerien hyökkäystempo oli nopeaa.

Lehdistötilaisuudessa valmentajat olivat hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa.

Tommi Tiilikainen:
–Pelissä oli hyvää vääntöä, mitä odotinkin. Syötettiin hyvin ja puolustuspeli on Sampoa vastaan tärkeää. Saatiin yksi tiukka erä mikä on hyvä. Siitä tietää, että kausi on alkanut ja kaikki nauttii siitä. Hyvä reissu Pielavedelle.

Jukka Tuovinen:
-En ole tyytyväinen mihinkään, en edes siihen voitettuun erään. Eniten askarruttaaa nyt se, että pelin alkaessa kentällä on liian monta valkonaamaa, eikä lähdetä heti pelaamaan. Onneksi on jo sunnuntaina peli, nyt tarvitaan kokemusta. Tiikerit olisi tarjonnut tänään hyvän pelin, mutta meistä ei ollut sitä ottamaan, mokattiin se itse.

Video lehdistötilaisuudesta

Ottelun tilastot

Tiikerien juttu

Eemelin kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen