« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Paluu voittojen tielle

19.10.2014 00:00

Sateisen koleasta syysillasta huolimatta Siilinjärvellä Ahmon koulun salissa riitti tunnelmaa kun Sampo kaatoi vieraanaan olleen Rantaperkiön Iskun suoraan kolmessa erässä (25-22, 25-19, 25-21).

Sampo oli loppuviikon treenannut hieman muokattua kokoonpanoa silmällä pitäen. Pöytäkirjaan kirjattiin liberoiksi Hakala ja Ilari Sivonen, joista Sivonen pelasi koko pelin. Toiseksi yleispelaajaksi aloitukseen komennettiin Robert Seppänen.

Isännät ottivat pelin haltuunsa heti alusta alkaen. Vastaanotto toimi ja Mäkitupa jakeli passeja tasaisesti hyökkääjille. Suurimman vastuun saivat Herrera ja Leikas, jotka molemmat onnistuivatkin hyvin. Palloa pelattiin viisaasti ja virhemäärät pysyivät siedettävän rajoissa. Iskun hyökkäysvastuu lepäsi pitkälti hakkuri Kaislasalon varassa, Tihisen sortuessa virheisiin. Sampolaiset pysyivät koko ajan niskan päällä ja erän lopullinen ratkaisu oli Aleksi Kössin syöttövaihto joka tuotti kolme pistettä putkeen. Tuota ei Isku enää kuronut, vaikka Sampo avitti vielä kolmella peräkkäisellä virheellä.


Jukan opit olivat menneet perille.

Toisessa erässä edettiin jälleen rinta rinnan. Yksi illan komeimmista palloralleista nähtiin, kun Sampo puolusti kaksi peräkkäistä vastapallotilannetta ja päätti lopuksi oman hyökkäyksensä Iskun kenttään. Tämän jälkeen eroa alkoi syntyä vähän kerrallaan ja hyökkäyspisteitä kirjattiin erässä kuusikon kaikille miehille. Viidestä syöttövirheestä huolimatta ero oli selkeä, kun vierailijoiden hyökkäykset saatiin vaimennettua ja puolustettua hyvin peliin.

Päätöserässä Isku pääsi aluksi hieman karkuun, mutta ero kuroutui nopeasti umpeen. Tasaisissa merkeissä jatkettiin aivan erän lopulle saakka. Herreran pari peräkkäistä yksilösuoritusta 18-18 tilanteesta toi lopulta parin pinnan eron joka lienee murtanut hämäläisten selän, ja pian oltiinkin ottelupallossa 24-20. Isku käytti vielä aikalisän ja saikin yhden pallon verran tekohengitystä, kunnes ottelu ratkesi seuraavalla lukemiin 3-0.


Leikas oli vahva myös syöttöruudussa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Iskun virkeästi pelannut jenkkipassari Conor Eaton ja Sammon Herrera. Lähitapiolan pisteet raati jakoi seuraavasti: *Mäkitupa, **Tihinen ja ***Leikas.

Lehdistötilaisuudessa Rantaperkiön Iskun päävalmentaja Jussi Heino oli pettynyt mies:
-Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ei päästy yhtään vastustajan peliin kiinni. Leikas ja Herrera olivat pitelemättömiä. Numerot ehkä jopa hieman mairittelee meitä, mutta kyllä peli oli yhtä maalia. Vastaanotto meillä oli jopa erinomainen, sen puolesta olisi ollut mahdollisuus tehdä tulostakin. Seuraavaan peliin täytyy keksiä jotain juonia.

Jukka Tuovinen puolestaan oli tyytyväinen tulokseen:
-Me tarvittiin nyt voitto ja se otettiin, hyvä kokonaisuus. Syötöllä ei saatu nyt Iskun vastaanottoa rikki mutta torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi, samoin oma hyökkäys. Rauhallinen, hyvä fiilis on pelin jälkeen, joka mies täytti tänään paikkansa. Vastaanottoa muutettiin sillä ajatuksella, että se rauhoitetaan toisella liberolla, Illu on pelannut paljon. Tarkoitus oli myös hieman herätellä samalla koko joukkuetta.

Ottelun tilastot

Iskun juttu

Eemelin kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen