« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Valepa esiintyi mestarin ottein

30.10.2014 00:00

 

Sampo pelasi puolitoista erää, Valepa kolme.

Näin kai voitaneen sanoa, kun numeroita katselee. Ensimmäinen erä oli tasainen ja sen Valepa voitti 23-25, toinen erä oli tasainen lukemiin 16-16, mutta erä päättyi 17-25. Kolmannessa vieraat lähtivät heti alun jälkeen omille teilleen ja erä päättyi 16-25.

Sampo lähti otteluun hieman vajaalla miehityksellä, kun libero Hakala toipui vielä jalassa esiintyneestä kivusta ja Poikela oli myös hieman toipilaana eikä hänen kuntoaan haluttu riskeerata. Hyvä uutinen sen sijaan oli, että Mäkitupa oli toipunut edellisen pelin lievästä loukkaantumisesta pelikuntoon.

Yleisöä oli saapunut arkipeliin mukavasti, lähes 700 henkeä. Valepan kovan luokan joukkue kiinnosti ja sen suhteen yleisö sai nähdä mitä halusi, valitettavasti kotijoukkue ei kyennyt sitä loppuun asti haastamaan. Avauserän kuusi syöttövirhettä tekivät jo sinällään riittävän eron muutoin tasavahvaan vääntöön. Toisessa erässä edettiin tasapistein puoliväliin asti, jonka jälkeen Sammon pelistä katosi hyökkäystehot. Valepan torjunta oli kerta toisensa jälkeen edessä ja muutaman tappotorjunnan lisäksi otti lukuisan määrän vaimennuksia, jotka puolustus poimi peliin libero Korhosen ja yleispelaajien Kunnari-Krastins toimesta. Sama jatkui myös päätöserässä ja ottelu oli nopeasti ohi.


Jukka oli tappiosta huolimatta positiivinen.

Sampolaisista omalla tasollaan pelasivat vain Herrera ja Sivonen, muut jäivät enemmän tai vähemmän alisuorittajiksi. Tuovinen kyllä kierrätti kentällä lähes kaikkia pelaajia, mutta vieraiden tasoon ei vain tällä kertaa pystytty vastaamaan riittävän pitkiä pätkiä.

Valepan parhaat lukemat keräsi jälleen kerran Kunnari (20/+12). Mainitsemisen arvoisia ovat myös keskitorjuja Pollock (11/+11) ja Elviss Krastinsin 95% vastaanotto.

Lehdistötilaisuudessa vieraiden valmentaja Ugis Krastins kehui hyvää vastaanottoa, joka mahdollisti tehokkaan hyökkäyspelin. Myös torjunta/puolustuspelissä he olivat Sampoa edellä.

Jukka Tuovinen puolestaan harmitteli tappiota, mutta näki pelissä olleen paljon positiivistakin. Ottelun alku oli jopa parasta, mitä tänä syksynä on nähty. Myös Sivosen liberopeli keräsi kehuja. Valepa vain on niin rutinoitunut porukka, ettei heiltä saa yhtään anteeksi.

Katso video lehdistötilaisuudesta

Ottelun tilastot

 

Tiedotus/KH