« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Korsosta voitto jälleen viidennessä erässä

17.11.2014 00:00

Sunnuntaina otettiin mittaa Korson Vedosta ihan pitkän kaavan mukaan. Lopulta voitto irtosi viidennessä erässä, kun Toni Mäkitupa peippasi kylmäpäisesti ottelupallon kenttään suoraan toisesta kosketuksesta. Lopputulos siis 3-2 (23-25, 25-20, 25-18, 21-25, 15-13) ja kaksi sarjapistettä lisää plakkariin.

Avauserään Sammon kuusikoon ilmestyi pieniä uudistuksia. Ankudovich otti toisen yleispelaajan paikan Poikelan huilatessa ja keskipaikkaa pelasi Ikosen Tuomo. Kössi aloitti passarina ja Sivonen liberona. Alku olikin räväkkä, Sampo pääsi päättämään pari vastapalloa ja keräsi muutaman pisteen johdon. Omat syöttövirheet ja vieraiden herääminen otteluun käänsi kuitenkin yhtä nopeasti johdon Korsolaisille. Arto Hannin leijasyötöt aiheuttivat hankaluuksia mutta muutoin vastaanotto pelasi hienosti. Kudan varmat suoritukset nostivat sampolaiset välillä johtoonkin, mutta lopulta erä kallistui vieraille. Sampo teki erässä 10 suoraa virhettä, mikä antoi tietysti liian suuren edun vastapuolelle.


Kössi jakeli passeja ottelun alun.

Toisessa erässä osat kääntyivät päälaelleen, KoVe otti alkuun johtopaikan piti sen erän puoliväliin asti. Mäkitupa vaihdettiin passariksi ja samalla myös vieraat alkoivat sortua hätäisiin ratkaisuihin jotka kostautuivat virheinä. Erän lopussa Vedon ote lipesi kunnolla ja ero repesi viiteen pisteeseen.

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallinnassa. KoVe oli liikaa hakkuri Külaotsin varassa, kun taas Sampo onnistui laajemmin. Timo Leikas kirjautti itselleen kauan kaivatun ässäsyötön ja torjuntojakin napsui joukkueelle puolenkymmentä.


Kuda pelasi hyvän ottelun yleispelaajana.

Neljännessä erässä näytti jo vahvasti siltä, että kaikki kolme pistettä jäävät tänään Pielavedelle. Peli oli täysin hallinnassa ja muutaman pisteen johdossa mentiin tekniselle asti. Siten sattui musta hetki, jonka vierailijat käyttivät armotta hyväkseen. Sampolaisten vielä ihmetellessä muutamaa tuomarinäkemystä, hilasi Veto itsensä johtoon. Joel Laakso heitettiin onnistuneesti penkiltä syöttämään ja heti seuraavassa rotaatiossa oli Hannin syöttövuoro, joka päättikin erän ässäsyöttöön.

Päätöserä alkoi mukavasti, Korson valmentaja oli pakotettu aikalisään jo tilanteessa 6-3 ja toisen kerran 9-5. Sammon johto oli jo peräti 12-6, kunnes Miro Määttänen päätti näyttää, ettei peli ole vielä selvä. Nuori mies antoi syöttöruudussa kättä pallolle ihan kunnolla ja parilla ässäsyötöllä toi joukkueensa kahden pisteen päähän. Homman nimi oli kaikki tai ei mitään ja niinpä verkkosyöttö katkaisi hyvän nousun. Erä ja ottelu katkesi siis lopulta Mäkituvan ratkaisuun, jota valmentaja Sainiokin kehui vielä lehdistötilaisuudessa.


Mäkitupa taiteili monenlaista ratkaisua.

Lehdistötilaisuus

Petri Sainio, Korson Veto:
Peli oli vuoristorataa kummallakin joukkueella. Tänään kun peli oli meillä kontrollissa, päästettiin omilla virheillä Sampo peliin mukaan. Sampo on niin kova joukkue, että sitä ei kestä tehdä vaan kaikki paikat pitäisi pystyä käyttämään. Tyytyväinen olen siihen, että noustiin siitä kurimuksesta. Neloserässä oltiin jo sillassa, mutta pojat nousi taistelemaan hienosti. Toivottavasti tästä 3-2 tuloksesta ei tule tapa minun valmentajakaudella.  Kaikki kunnia Sammolle.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Tyytyväinen olen kahteen pisteeseen, Korso on sitkeä joukkue. Ensimmäiset erät oli mollivoittoisia syöttövirheiden takia, toisessa erässä noustiin hyvin, kolmas oli selkeästi meidän mutta neljännessä olisi ollut paikkoja ottaakin koko potti. Viidennessä erässä Miro veti hyvän putken, oli kovia syöttöjä. Päätin, etten nyt hämmennä hakkurin tonttia, vaikka joku muu valmentaja sen olisi saattanut tehdäkin. Leikas oli miinuksella, mutta koska me kuitenkin pärjättiin, niin halusin pitää hänet kentällä. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Tykkään muutoinkin pitää päätetyn kuusikon kasassa. Seppänen oli vähän kuumeillut, siksi Kuda oli tänään yleispelaajana.

Ottelun tilastot

Eemelin kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen