« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lakkapäästä ei ollut haastajaksi

02.12.2014 00:00

 


Kuda komennettiin yleispelaajaksi. Poikela ja Kössi seurasivat tällä kertaa penkiltä.

Maanantaina Siilinjärvellä ei kamppailun paremmuudesta jäänyt epäselvää, kotijoukkue oli kaikessa vieraitaan parempi ja korjasi nopeasti täyden pistepotin suoraan kolmessa erässä (-15, -20, -17). Voitolla Sampo kasvatti eron Lakkapäähän jo kymmeneen pisteeseen ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi.

Otteluun saatiin ensimmäistä kertaa mukaan myös keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo. Kun pöytäkirjaan voi merkitä vain 12 pelaajaa, jäi ulkopuolelle tällä kertaa toinen liberomme Juhani Hakala. Team Lakkapää puolestaan oli liikenteessä vain kahdeksan pelaajan voimin. Ottelu tuli suorana lähetyksenä MTV Sport 1 -kanavalta, mutta teknisten ongelmien vuoksi lähetys katkesi kahden erän jälkeen.


Timo Leikas hikihaastattelussa 2. erätauolla. Markus Kaurto odottaa vuoroaan.

Avauserässä isännät ottivat nopeasti komennon ja kasvattivat johtoa tasaisesti aina erän loppuun saakka. Toni Mäkitupa passarina jakeli vastuuta tasaisesti hyökkääjille jotka tappoivat palloa hyvillä tehoilla ja lähes virheettömästi. Vierailijoiden ainoa onnistuja oli saksalainen yleispelaaja Raphael Möllers.

Toisen erän alkuun rovaniemeläiset repäisivät heti itselleen johtoaseman 0-3, mutta Sampo ei tästä hätkähtänyt, vaan tasoitti puntit jo neljän pisteen kohdalla Ellin ässäsyötöllä. Ottelun parhaana pelaajana palkitun Herreran syöttöputki repäisi eron jo seitsemään pisteeseen, eikä naapuri tuosta enää toipunut.


Eddy palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Kolmas erä alkoi puolestaan Tuomo Ikosen syöttövuorolla lukemiin 4-0. Lakkapään hakkuri Joseph Smalzer yritti yksin pitää joukkuettaan pystyssä, mutta koko joukkueen hyökkäystehot murenivat virheisiin tai pysähtyivät torjuntaan. Ero hieman kaunistui lopussa, kun ottelu saatiin poikki vasta kolmannella yrittämällä.

Ottelua oli seuraamassa 739 katsojaa, mukana useampia LEKA Volleyn pelaajia jotka olivat tulleet seuraamaan tiistaista vastustajaansa, sekä savolaisyleisöä leppoisasti jututtanut Antti Ruuskanen. Antin ”Heittämällä Rioon” –tukikampanjan hyväksi myytiin v.2015 seinäkalenteria nimikirjoituksella. Kalenterin ehtii vielä hankkia vaikkapa pukinkonttiin Sammon kotipeleistä Pielavedeltä tai Antin nettisivuilta.

Sammon pistejahti jatkuu lauantaina Kokkolassa ja sunnuntaina kotipelillä Pielavedellä.

Ottelun tilastot

Eemelin kuvat

Lehdistötilaisuuden video

Mestaruusliigan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli