« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Syksyn upein taistelu toi vain pisteen

08.12.2014 00:00

 

Edellisillan esitys Kokkolassa oli poispyyhitty ja Sampo asteli sunnuntaiseen kamppailuun Ettaa vastaan kuin uudestisyntyneenä. Hurjassa vireessä oleva vierasjoukkuekin tuli kentälle kovalla sykkeellä, eikä siihen heti päästy kiinni, mutta lopulta ottelu nousi yhdeksi syyskauden parhaista taisteluista jonka Etta lopulta kuittasi nimiinsä lukemin 2-3 (21-25, 30-28, 25-21, 24-26, 18-20).

Sampo aloitti ottelun kuusikolla Herrera, Mäkitupa, Väliaho, Ankudovich, Kaatrasalo, Leikas ja liberona Sivonen. Ettalla puolestaan Walker, Hakala, Lavaja, Sippola, Sorvoja, Huuskonen ja Rajala. Etta kävi heti päälle kuin se yleinen syyttäjä ja karkasi nopeasti reiluun johtoon. Sippola työnsi lähes 2/3 passeista Joshua Walkerille, joten se helpotti Sammon puolustusta. Sampo teki hienon nousun, mutta se ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti.


Walker tuli useasti korkealta ja kovaa ollen joukkueensa tehomies.

Toinenkin erä eteni Ettan hallinnalla puoliväliin asti, kunnes Sampo hivuttautui rinnalle ja ohikin muutamien loistavien pallorallien jälkeen. Avauserässä kentälle tullut Poikela ja Mäkituvan korvannut Aleksi Kössi löysivät hyvin yhteisen sävelen, samoin hakkuri Leikas naputteli myös hyvät lukemat. Yksi illan pisimmistä palloista päättyi Sammon eduksi 20-19 josta edettiin vuorovedoin aina pitkälle jatkopalloille saakka.

Kolmannessa erässä Sampo otti ohjat heti alusta lähtien ja onnistui virheettömän hyökkäyspelin lisäksi ottamaan myös kolme torjuntaa. Hyökkäysvirheeksi ei laskettu myöskään illan erikoisinta suoritusta, jossa Antti Poikelan nelospaikan hyökkäys tuli suoraan oman kenttäpuoliskon kakkospaikalle, osumatta verkkoon tai torjuntaan.

Neloserä oli oikeaa tahtojen taistelua, molemmat joukkueet tekivät pieniä pisteputkia vuoron perään ja moni piste ratkesi vasta, kun pallo oli ylittänyt verkkonauhan viisikin kertaa. Ihailtavalla asenteella pelanneet Herrera ja Leikas kantoivat päävastuun hyökkäyksissä, ja yhtä ihailtavasti Ettan puolustus Juho Rajalan johdolla kaivoi niitä takaisin peliin. 465-päinen yleisö sai siis nauttia huippuviihteestä.


Timo Leikas teki illan aikana 34 pistettä ja syötti kolme ässää.

Päätöserä oli edellisten kaltainen, molemmat joukkueet taistelivat henkeen ja vereen otteluvoitosta. Tunnelma hallissa koetteli rakenteiden kestävyyttä ja penkille palannut Aleksi Kössi täytyi pitää paikallaan joukkuetovereiden voimin. Sampo johti erää vielä 13-11, mutta Etta kampesi itsensä vielä mukaan ja lopulta voittoon. Tavallaan on jopa epäreilua, että Sammon 11 hyökkäyspistettä, kaksi torjuntaa ja ässäsyöttö eivät riittäneet erävoittoon. Varsinkin hakkurin hyvä panos olisi ansainnut paremman palkinnon.

Ottelun tilastot

Savon Sanomien juttu ja Mestaruusliigan juttu

Valmentajien kommentit lehdistötilaisuudessa (Video)

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/Teemu Hassinen ja Eemeli Kiukkonen