« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ehjä peli takasi helpon voiton.

14.12.2014 00:00

 

Joulunaluskiireet ja lumituisku verottivat yleisömäärää syyskierroksen viimeisessä kotipelissä lauantaina Rientoa vastaan. Paikalla olleet 355 henkeä saivat kuitenkin jälleen nähdä hyvätasoista lentopalloa. Viikon treenien ja laaditun taktiikan pohjalta Jukka asetti avaukseen tällä kertaa yleispelaajiksi Eddyn ja Kudan, keskelle Mikon ja Aleksin, Ellin hakkuriksi ja passariksi Kössin. Liberona jatkoi Ilari ja pöytäkirjan ulkopuolelle jäi Häyrisen Eetu. Tällä porukalla jauhettiinkin koko peli, lukuunottamatta Poikelan visiittiä kentällä toisessa erässä. Vastustaja sen sijaan käytti toista liberoa vaille koko arsenaaliaan.


Joni Savimäki kurottaa Sammon torjuntaa vastaan.

Avauserässä Riento pysyi vielä hyvin mukana, lähinnä Joni Savimäen esitysten ansiosta. Riento hyökkäsi muuten virheettömästi, mutta törmäsi erässä kuusi kertaa Sammon torjuntaan. Näistä torjunnoista kaksi nappasi pitkänhuiskea passari Aleksi Kössi ja vieläpä yksinään. Sammon hyökkäysvastuu oli tuttuun tapaan tehokaksikon Leikas-Herrera johtamaa, mutta muutkin pääsivät päättämään palloa, passaria myöten. Erä kotijoukkueelle 25-22.

Toisessa erässä hyökkäysvastuuta jaettiin tasaisemmin molemmissa joukkueissa. Leikas vei pidemmän korren virkaveljestään Ville Louhelasta, Eddy samoin Savimäestä. Aleksi Kaatrasalo syötti pari ässää ja aiemmin syksyllä epävarman syöttönsä kanssa tuskaillut Leikas teki nyt illan ainoan syöttövirheensä, jossa verkko venyi pallon voimasta lähes kolmen metrin viivalle saakka. Erä päättyi lukemiin 25-21.


Elli puhkoo Savimäen ja Reijosen torjuntaa.

Päätöserässä vieraiden hakkuri Louhela innostui polttamaan palloa lattiaan hyvillä tehoilla, mutta ei saanut muulta joukkueelta riittävästi apua. Louhela teki erässä 10 pistettä hyökkäämällä, eli saman verran kuin Sammolta koko joukkue. Eroa syntyikin Sammon viidellä torjunnalla ja Riennon hyökkäys- ja syöttövirheillä. Peli vihellettiin päättyneeksi erälukemissa 25-17 ja koko ottelu siis Sammolle 3-0.

Jukka Tuovinen:
-Selkeä 3-0 voitto. Mieltä lämmittää tunnetason ja peli-ilon löytyminen sekä säilyminen läpi ottelun. Positiivista oli myös 12 torjuntaa, viimeiset 5-6 peliä on torjunta näyttänyt parantuvan koko ajan. Nyt saatiin pelaamiseen tietynlainen helppous kun kaikki tukivat toisiaan, peli kulki kuin kiskoilla. Mukava lähteä pikkujoulun viettoon.

Jani Säisä:
- Oma peruspelaaminen oli tänään heikolla tasolla, Sampo sai käytettyä vahvuuksiaan Leikasta ja Herreraa liian isoilla tehoilla. Sammon torjunta teki oman pelaamisen haastavaksi. 12-2 -torjuntalukemat kertonee osin myös passipelistämme, se oli hieman rauhatonta tänään. Oma torjuntamme taas jäi vaisuksi. Ville teki hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja.


Reijonen ja libero Kukkonen seuraavat Jonin nostoa.

Savon Lamppupalvelun isännöimässä lentopalloillassa nähtiin myös paljon tuttuja kasvoja takavuosien liigakentiltä. Katsomosta ja ruudulta peliä seurasivat ainakin alkuvuosiemme tehomies Matti Ryynänen, Esa Penttinen, Jari Viitanen ja neljäkymmenvuotispäiväänsä viettänyt Salvis Cielavs. Sampo huomioi ”Salen” merkkkipäivän pienellä lahjalla. Pelin loppupuolella paikalle ennätti kiireidensä keskellä myös Joulupukki, joka jakoi katsomoon karkkeja sekä palkitsi otteluisännän kanssa parhaat pelaajat.

Kolmen pisteen voitolla Sampo jätti pudotuspeliviivan jo 11 pisteen päähän ja teki samalla hieman eroa tappioputkessa olevaan Korson Vetoon. Asemat tasaisessa keskikastissa ovat hyvät ja ero neljäntenä olevaan Ettaan on vain neljä pistettä. Kärkinelikkoa kurotaan kiinni ensi sunnuntaina Kalajoella ja heti joulun jälkeen tuplapeleillä Sastamalassa ja Tampereella.

Koko lehdistötilaisuus (video)

Ottelun tilastot

Eemelin kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen